top of page
limfjord%2520kort_edited_edited.jpg

ERIK BERTELSEN OG DE JYSKE FARVANDE

I Jylland synges Blæsten går frisk over Limfjordens vande som var det nationalsangen. Den hylder fjorden og dens folk; den når derind hvor selv den sejeste jyde kan synge med om at elske og længes. Men hvor mange ved at forfatteren, Erik Bertelsen, har udgivet en række digtsamlinger, og kun få af dem levendegjort i musik? Det er disse vestjyske historier, der er udgangspunkt for musikken på albummet BLÆSTEN.

Erik Bertelsen (1898-1969) voksede op i Harboøre som søn af en fisker. Han skrev en lang række romaner – trilogien Harboør Folk som den mest kendte – og fire mindre kendte digtsamlinger. Hans værker kredser om det praktiske liv i disse, de yderste egne af Danmark. Digtenes tone er rolig og realistisk; de rummer både tragiske historier, portrætter og stemningsbilleder med iagttagelser af tidernes skiften. Bertelsen var kun kortvarigt fisker som sin far, men forholdet til det vestjyske farvand er centralt i digtene. 

Komponist Niels Ørts Ottosen, der selv er født og opvokset i Vestjylland, var på sejltur på Limfjorden da han fandt én af disse digtsamlinger i et antikvariat. Det blev begyndelsen på projektet, og siden er musikken og idéerne vokset frem. 

DE MEDVIRKENDE

Marika Thinggard

Andersen. Musiker

Marte Schau by Laura Werup_edited_edited.jpg

Marte Schau Musiker, performer

Niels Ottosen

Musiker, komponist

Producent

bjarne 2_edited.jpg

Mads Beldring

Musiker 

Bjarne B. Stendahl

Dramaturg, producent

Peter Smith. 

animator

Rasmus Ask

Instruktør

Info: Bio
bottom of page